Kā ērti izmantot iepriekš sagatavotus teksta fragmentus, rakstot e-pastu, facebook ziņas, komentārus, whatsapp web un citur?

Vai Tu bieži izmanto datoru, lai sazinātos ar cilvēkiem? Ja tā, tad šis rīks Tev noderēs. Tas ir Text Blaze jeb Chrome paplašinājums, kas ļaus Tev sagatavot teksta fragmentus ar īpašiem atslēgas vārdiem. Un brīžos, kad Tev būs nepieciešams cilvēkam kaut ko garāku rakstīt, Tu varēsi izmantot šo atslēgas vārdu, un šis Chrome paplašinājums uzrakstīs visu pārējo. Bet labākais ir tas, ka šis teksts, kas tiek uzrakstīts, var tikt programmēts ar īpašām vietām, ar īpašiem vārdiem, kas tiks aizpildīti automātiski, atkarībā no situācijas.

Es nodemonstrēšu, kā tas strādā. No sākuma atvērsim šī paša paplašinājuma lapu, pievienošu Chrome  pārlūkam. Tālāk mēs tiekam redirektēti uz paneli, kurā ir iespēja šos tekstus konfigurēt un norādīt. Kreisajā pusē ir saraksts ar šiem teksta paraugiem. Es pievienošu jaunu, nospiežot uz + zīmītes.  Un es ierakstīšu atslēgas vārdu, kas šajā gadījumā būs sveiks. Un teksts, savukārt, kas tiks aizvietots būs: “Sveiciens! Šovakar pie manis 20:00 būs ballīte. Vai mums pievienosies? Andris.“.

Un es esmu sagatavojis jaunu teksta fragmentu.  Tagad es varu rakstīt e-pastu, piemēram, janis@inbox.lv. Un satura vietā es varu rakstīt vienkārši /sveiks  un automātiski viss pārējais teksts aizpildās, kas ir super ērti. Un, piemēram, ja Tu bieži internetā pārdod produktus, un cilvēki Tev prasa: “Vai šis vēl ir pieejams? Es to vēlos! Kā man nopirkt?“.

Tu vari sagatavot šos teksta fragmentus un vienkārši, norādot dažus burtus, Tu ļoti profesionāli varēsi cilvēkam atbildēt, piemēram, ka: “Produkts diemžēl nav pieejams, bet līdzīgi produkti atrodami mūsu mājaslapā.”. Nu būtībā Tu vari pilnīgi profesionāli ar cilvēku komunicēt, ietaupot laiku, pašu tekstu rakstīšanai.

Tātad, ja mēs gribam kaut ko personalizētāk darīt, teiksim, ja Jūs gribat uzrunāt šo cilvēku, mēs, protams, varam ar roku nospiest komatu, atstarpi un rakstīt: “… Raimond …”. Bet šī programma piedāvā arī rīku Place cursor, kas nozīmē, ka brīdī, kad izmantosi konkrēto sagatavi, kursors automātiski nostājas tekstā tajā pozīcijā, kur Tu plānoji kaut ko ierakstīt. Tātad Tavā sagatavē varam jau ieplānot vietu tekstam, ko Tu ierakstīsi tikai brīdī, kad izmantosi konkrēto sagatavi. Programma novietos kursoru vajadzīgajā vietā, un Tev nebūs jāmeklē un nebūs jāieklikšķina ar peli kursors. Tā ir viegli apziņot daudz cilvēkus ātrākā laikā. Un tagad skatīsimies tālāk.

Vēl šai programmai ir iespējas strādāt ar datumu. Ja paņemam jau demo sagatavoto teksts, dažās vietās redzam, ka jau ir ievietoti datuma placeholder vietās, kur datumiem ir jābūt. Un šis drafts ir uzlikts zem /d8 atslēgas vārda. Tāpēc, ja es, savu iepriekš uzrakstīto tekstu, nodzēšu un izvēlēšos programmas piedāvāto sagatavi /d8, tad programma ievieto tekstu ar datuma placeholder vietām, kur pirmais datums atbilst šodienai, bet otrs, savukārt, atbilst divām nedēļām no šodienas. Tas ir tā, kā jau aprēķināts laiks uz priekšu ar nobīdi divas nedēļas. Vēl šeit nākošajā programmas piedāvātā nobīde ir vienu mēnesi, kas ir ļoti ērti.

Nu lūk! Un tādā veidā mēs varam automatizēt šos programmējamos tekstus. Nākošais līmenis ir formas. Tagad izmantosim atkal kādu sagatavi, kas mums ir jau pieejama šeit, kad mēs pirmoreiz piereģistrējamies. Es e-pasta teksta ievades laukā ierakstīšu /form, un mēs redzam, ka parādās uzlecošais logs, kurā es varu norādīt your name, teiksim, Ainār. Es varu norādīt, piemēram, cik produktus cilvēks nopirka. Tālāk Jūs redzat, ka piemērā produktu daudzums ir 25. Viena produkta cena ir 24 dolāri. Viņš automātiski aprēķina, kāda ir kopējā summa šim pirkumam. Un šeit mēs paši varam arī nodefinēt, cik un kādi automātiskie lauki būs, un kurās vietās tekstā tie tiks novietoti. Es nospiežu Insert, un viss šis teksts ievietojas mana e-pasta ievades laukā. Mēs redzam, ka šie teksta ievades lauki ir salinkoti jeb sakabināti savā starpā – kad veicu izmaiņas vienā vietā, programma automātiski nomaina informāciju arī citur, ja tie pēc būtības saskan.
Programma piedāvā jau dažādas funkcijas, kuras varam izmantot šajās sagatavēs. Te ir datums, teksta lauki, Dropdown jeb izvēlnes rīks, if/Else jeb nosacījumus, kas kurā gadījumā notiks, iespēja izmantot formulu kā arī lasīt lietas no tabulām. Būtībā te ir plašas iespējas, kā mēs varam šo informāciju aizpildīt.

Šai programmai ir pieejamas divas versijas: bezmaksas versija un maksas versija. Tomēr maksas versija patiesībā ir ļoti lēta – 3 dolāri mēnesī.  Ar bezmaksas versiju Jūs varat izmantot līdz pat 20 teksta sagatavēm, kur katrā no tām var būt līdz 2500 simboliem. Bet, ja Jūs samaksājat trīs dolārus mēnesī, tad Jūs varat veidot jau 1000 sagataves, kur katrā ir līdz 25 000 simboli.

Kā jau teicu, šis ir rīks, kas var ļoti atvieglot rakstīšanu internetā, saglabājot profesionalitāti un paceļot Jūsu komunikāciju un arī Jūsu tēlu augstākā līmenī.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *