Kā veikt izmaiņas PDF failos? Šeit būs videoapmācība.

Vai Tev kādreiz ir bijusi vajadzība labot PDF dokumentu? Ja tā, tad šis rīks Tev noderēs. Atveram mājaslapu sejda.com un nospiežam uz pogas Edit a PDF document. Tālāk augšupielādēsim mūsu vēlamo PDF failu, piemēram, šo Dacia mašīnu cenu lapu. Te mēs redzam informāciju par vietu skaitu, degvielas veidu, motoru, cenu un citiem parametriem.

Kad mēs ar pelīti velkam pāri tekstiem, mēs redzam, ka apkārt parādās zils raustītas līnijas taisnstūrus. Tas nozīmē, ka šo tekstu var labot. Piemēram, šeit pie vietu skaita mēs redzam 5, tā vietā uzliksim 7. Tāpat arī šeit pie tilpuma mēs redzam 999. Tā vietā uzliksim 1200. Tālāk es nospiedīšu Apply changes jeb saglabāt izmaiņas. Un lejupielādēsim gala failu mūsu datorā.
Šis ir jau gala PDF fails. Mēs redzam, ka izmaiņas jau ir veiktas: ir redzamas septiņas vietas un te savukārt ir redzams tilpums 1200 cm3.

Paskatīsimies citu piemēru. Ielādēsim manu Dokobit rēķinu. Te mēs redzam informāciju: pārdevējs, klients, pakalpojuma cena utt. Pamainīsim, lai klients būtu nevis Ambex, bet kaut kas cits, piemēram, SIA Ambex IT. Pamanīsim, lai PVN maksātāja numurs arī būtu cits, piemēram, lai pēdējie 3 cipari būtu 333. Pamanīsim, lai pakalpojums arī būtu cits – nevis Profesionālais, bet Profesionālais PLUS. Un tagad saglabāsim šīs izmaiņas un lejupielādēsim gala PDF failu. Mēs redzam, ka nosaukums ir Ambex IT, PVN numurs ir ar trijniekiem beigās un pakalpojums ir Profesionālais PLUS.

Kamēr es mainīju tekstu, Jūs redzējāt, ka uz brīdi pamainījās fonts. Tas nekas, jo beigu failā fonts tiek nomainīts uz sākotnējo. Tomēr jāņem vērā, ka var būt gadījumi, kad PDF formāts ir sarežģītāks, un šī Sejda nesaprot, kā to īsti lietot. Tad gala faila izskats var mazliet atšķirties. Tāpat var būt arī situācija, kad šajā PDF failā tiek lietots fonts, ko Sejda neatpazīst. Un tādā gadījumā arī kaut kas var izskatīties citādāk. Tāpēc Jums vienkārši būtu jāpaeksperimentē un jāpaskatās, kas strādā un kas nestrādā. Bet lielā daļā gadījumu šis strādā lieliski, un es iesaku to lietot.

Turklāt jāpatur prātā vēl viena lieta – šai programmai ir bezmaksas versija un maksas versija. Bezmaksas versijā Jūs varat izmantot trīs saglabāšanas reizes vienā stundā. Tāpat arī ņemiet vērā, ka, ja Jums ir VPN, un Jūs pēkšņi esat no, piemēram, Portugāles, tad Jums pamainās IP adrese, un atkal šīs saglabāšanas reizes atsāksies no nulles. Ja plānojat to izmantot plašākā mērā, iesaku iegādāties maksas versiju un pilnvērtīgi izmantot visu izvēlētā tarifu plāna ietvaros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *